Uden for CLIMATE PLANET

Når man, efter at have set den øjenåbnende forestilling, er blevet klar over, hvordan klimasituationen ser ud, og kommer ud af CLIMATE PLANET kan der være behov for lidt opfølgning på sin oplevelse. Motivationen for at bidrage til den grønne omstilling er høj, men hvordan skal man lige få startet? 

Det kan oplevelsesområdet hjælpe med. Uden for CLIMATE PLANET er der et oplevelsesområde med fokus på bæredygtighed i øjenhøjde. Området er skabt i samarbejde med vores partenere, som står klar til at vejlede og inspirere CLIMATE PLANETs gæster efter forestillingerne. I området kan man finde ideer til grønne tiltag, så man får konkrete tanker med hjem og er godt klædt på til at kunne gøre en forskel for vores Jord. 

Du kan bl.a. teste din viden i klimaquizzen på Johnson Controls' store touchskærm, opleve en plastikflaskes rejse igennem retursystemet hos Dansk Retursystem, udforske fremtidens bæredygtige bil hos Toyota, prøv MHI Vestas' vindmøllesimulator eller besøg YouSee's container, hvor du kan donere din gamle mobil til genanvendelse til fordel for Børns Vilkår.

Derudover er LEGO på pladsen hver dag kl. 10.00 og 11.00 med et hav af LEGO-klodser til rådighed til dem, som har lyst til at bygge Fremtidens by. Dette kræver en LEGO Build the Change-billet. Skulle man blive sulten eller tørstig, har Cafe Hack sammen med BKI deres egen Street Food café på pladsen, som serverer lækkerier hele dagen.

Hvis man har lyst til at blive klogere på, hvad aarhusianerne gennem tiden har efterlevet behovet for grønne løsninger inden for mad, vand, varme, transport og energi, så er der hver dag mulighed for at tage på safari med GoGreenWithAarhus. Turen er ca. 2 km lang, varer ca. 1½ time og starter hhv. kl. 12.00 og 16.00 ved GoGreen/REUSE-standen på pladsen. Køb billetter her.

Oplevelsesområdet har åbent hver dag kl. 10.00 - 20.00.