Forfatteren og stemmen bag forestillingen i CLIMATE PLANET, Jesper Theilgaard, sætter ord på tankerne bag projektet

"Jeg har arbejdet med klimakommunikation i mange år og ofte søgt utraditionelle muligheder. Klimaproblemet som menneskeheden står overfor kan potentielt være en katastrofe for vores art, men med kløgt og forstand har vi mulighed for at afbøde de værste virkninger. Det kræver information og viden spredt ud til alle hjørner af vores samfund. Det er ikke kun et spørgsmål for “eliten”, som kan diskutere problemstillingen på et akademisk niveau. 

Nej - det er i høj grad vigtigt, at få alle dele af samfundet med, så det bliver en bevægelse hen mod et mere bæredygtigt samfund.
 
 Gennem mit internationale netværk af tv-meteorologer hører jeg ofte om nye initiativer, men det er ikke altid, de kan bruges andre steder. Så da jeg hørte om Climate Planet, var jeg klar over, at her var en unik mulighed for netop at sætte klimaproblemet på dagsordenen overfor den brede befolkning. Hvis målet om at 2 mio europæere får mulighed for at se min film og forhåbentlig blive inspireret til at bevæge sig hen mod større bæredygtighed og samtidig blive mere bevidst om klimaproblemet, så har projektet bidraget til at fremtiden ser lysere ud for vores efterkommere.
 
Kan vi bidrage her, har arbejdet ikke været forgæves.
 
Filmen i sig selv er en fortælling og jordens klima på den letforståelige måde. Det er uhyre vigtigt, at historien kan huskes efter filmen - altså at ord som f.eks. drivhuseffekt kan forstås af alle. Jeg lægger meget vægt på, at sproget er let og enkelt - for faktisk er klimaproblemet ikke svært at forstå, når bare man beskriver det på den gode enkle måde. Jeg håber virkelig, at kuglen bllver fyldt med mennesker fra dag 1. Det fortjener Aarhus og det fortjener fremtiden."