Inspiration og motivation til en grønnere omstilling

Det var en kold og regnfuld dag i Aarhus i går, men 100 erhvervsmænd og -kvinder fra danske virksomheder og pressen trodsede alligevel det efterårslignende vejr for at deltage i CLIMATE PLANETs presse- og netværksmøde på Aarhus Teater. 

Blandt oplægsholderne af partnere og ambassadører var bl.a. vejr- og klimaekspert Jesper Theilgaard, som i går også blev udnævnt til ambassadør for CLIMATE PLANET. Dertil fortalte Stine Bigum Pedersen fra World Perfect om det store oplevelsesområde, som vil være placeret ved siden af CLIMATE PLANET. Her kan man bl.a. få ideer til de ændringer, der skal til for at gøre en forskel. 

For at inddrage næste generation, uddybede Camilla Torpe fra LEGO® formålet med LEGO Build the Change-arrangementerne, som vil finde sted efter de børnevenlige forestillinger om morgenen og formiddagen. Her får børnene mulighed for at bygge bl.a. fremtidens by med LEGO klodser.

Alle deltagere lyttede opmærksomt til budskabet om at inspirere og motivere til en grønnere omstilling, som starter i Aarhus. Klimachef Henrik Müller fra Klimasekretariatet fremlagde også 2020-planen, hvori den jyske hovedstad bliver startskuddet for CLIMATE PLANETs tur rundt i 24 europæiske byer i løbet af de næste tre år. 

Efter oplæg og spørgerunde var der tid til at netværke og god mad. Der spredte sig hurtigt en god summen over de små retter, som var en forsmag på den 7 retters menu, som Cafe Hack leverer til arrangementerne i CLIMATE PLANET. Menuen tager udgangspunkt i Jordens 7 kontinenter, men med lokale sæsonråvarer.